top of page

Duurzame gasmeterbeugels van KZ

Al meer dan veertig jaar is het Zwolse KZ een begrip in de gas-, water- en warmtemarkt.

KZ ontwikkelt continu innovatieve producten die zorgen voor meer effectiviteit. Er wordt gekeken naar materiaalreductie, gebruik van gerecyclede materialen, installatiegemak en andere innovaties.


Zo staat het verwarmen van woningen en gebouwen volop in de aandacht. We moeten van het gas af en woningen moeten worden geïsoleerd, is het devies. Minder aandacht wordt besteed aan de productie van de sets die een gebouw verwarmen. Hier komt KZ om de hoek kijken. Want, of een gebouw nu ouderwets met gas wordt verwarmd, of met een moderne energiebron, op het productieproces valt altijd (milieu)winst te behalen.


Productie

Veruit de meeste woningen en gebouwen in Nederland beschikken voorlopig nog over een gasaansluiting. Om gas binnen het gebouw te distribueren, is een gasmeterbeugel onontbeerlijk. De gemiddelde Nederlander staat er niet bij stil, maar wie een gasmeterbeugel van KZ in de meterkast heeft, beschikt over een beugel die 100% recyclebaar is. Dat is nog niet alles, slimme ontwikkeling heeft geleid tot een materiaalbesparing van liefst 22% ten opzichte van eerdere beugels. De productie van de gasmeterbeugels vindt zoveel mogelijk plaats in Nederland. Dit bespaart 90% transportuitstoot ten opzichte van inkoop uit andere continenten. Het mooie gevolg van deze ontwikkelingen is, dat ze de kostprijs van de beugel reduceren.

Waterstofgas is een kansrijk toekomstig alternatief voor aardgas. Ook voor dit medium is de gasmeterbeugel van KZ bewezen geschikt.


Innovatie

De gaskraan moet dicht. De huidige regering bepaalde dat alle zeven miljoen Nederlandse huishoudens voor 2050 moeten overstappen op een alternatieve energiebron. KZ is bezig om een goede invulling te geven aan deze toekomst en ontwikkelt warmte-afleversets. Met deze sets kunnen bestaande woningen eenvoudig van het gas worden gehaald en aangesloten op een collectief warmtenetwerk, ook bekend als stadsverwarming. Voor iedere woning die de overstap maakt van gas naar een duurzame energiebron, wordt jaarlijks 2800 kilo CO2 uitgespaard.


Mensen

Onze gasmeterbeugel en onze warmte-afleversets worden geassembleerd op onze locatie in Zwolle. Dit gebeurt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel collega’s van de assemblage zitten al jaren bij ons in het team en werken hier met veel plezier.Hall of Fame

In de duurzame Hall of Fame van het MVO-Register worden bedrijven opgenomen die laten zien dat duurzaamheid prima samen gaat met een gezonde bedrijfsvoering. De beste voorbeelden uit het register worden geselecteerd voor de Hall of Fame en ontvangen hiervoor een oorkonde. Deze duurzame koplopers fungeren als wegbereiders voor andere bedrijven die duurzame producten of diensten willen ontwikkelen.

Comments


bottom of page