top of page

MVO trend: Goed werkgeverschap onder aannemers voor de woningbouw

Iedereen zal het herkennen, het feit dat er op dit moment een enorme krapte is op de woningmarkt. Het zal je dan ook niet verbazen dat de bouw één van de weinige sectoren is die weinig last heeft van de economische crisis als gevolg van COVID-19. Het maakt ons daarom nieuwsgierig hoe deze sector omgaat met de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen zoals het klimaat, omschakeling naar een circulaire economie en goed werkgeverschap.


We zoomen in dit eerste trendbericht in op goed werkgeverschap. Waarom? Voor de bouwsector is het belangrijk om goed geschoolde mensen te werven en te behouden aangezien er hier een te kort aan is. We hebben naar de volgende drie onderwerpen gekeken: hoe de bouw omgaat met de veiligheid & gezondheid van medewerkers, afdracht van sociale voorzieningen en bedrijfsintegriteit.


Alle aannemers laten zien in het MVO-Register dat ze over het VCA certificaat bezitten om de veiligheid van hun medewerkers te waarborgen. Niet alleen het certificaat maar ook hoe ze dit daadwerkelijk doen en hoe ze presteren met hun eigen doelstellingen. De meeste aannemers laten ook zien hoe ze de opbouw van sociale voorzieningen waarborgen voor hun eigen en ingehuurde medewerkers. Een verbeterpunt die we bij de meeste aannemers hebben gezien is op het gebied van inclusie, het actief inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een ander verbeterpunt dat naar voren komt is het beter waarborgen van de integriteit.


Benieuwd naar de andere belangrijkste maatschappelijke onderwerpen van de bouw? Houd dan ons LinkedIn in de gaten! Bij het volgende trendbericht gaan wij verder kijken hoe de bouw scoort op klimaat, de transitie van circulaire economie en wie nu de koplopers zijn.Comments


bottom of page